Festivitat de la Santa Faç (La Pelegrina)

Main image

Multimèdia Gallery 

El dijous següent a Dijous Sant se celebra la romeria al Monestir de la Santa Faç des d'Alacant. Et convidem a conéixer tots els seus detalls!

Alacant és el punt de partida d'una gran romeria multitudinària en la qual participen quasi 300.000 persones cada any. Des de la Cocatedral de Sant Nicolau fins al Monestir de la Santa Faç, separats per huit quilòmetres, els pelegrins comparteixen la seua devoció i fervor per arribar fins a la relíquia de la Santa Faç.

Durant el recorregut, els romers van fent parades, però una de les més concorregudes és aquella en la qual es reparteix vi de la terra i rotllets casolans d'anís per a continuar el camí. Quan completen l'itinerari fins al caseriu de la Santa Faç, tots esperen impacients l'obertura del cambril on es guarda el sagrat llenç. Un acte religiós que finalitza amb pregàries per part dels més fidels.

A més, als voltants s'instal·la la fira de Santa Faç, amb llocs de venda de productes artesanals, tradicionals i gastronòmics. Vindre a gaudir d'aquesta festa i fer-se amb una peça d'artesania local és, sens dubte, tot un costum. Seràs tu un d'ells?


*És recomanable consultar prèviament la informació de l'esdeveniment.

Més informació

Horari

Segundo jueves siguiente a Jueves Santo

Data d'inici

21/04/2022

Data finalització

21/04/2022