Galeria Multimèdia

Puja al cim de la muntanya Benacantil i gaudeix d'un castell amb increïbles vistes declarat Bé d'Interés Cultural.

El Castell de Santa Bàrbara s'assenta, senyorial, a 166 metres d'altura, a la muntanya Benacantil i ocupa el cim i part del vessant. Això li conferia una importància estratègica enorme, ja que des de la part alta de la muntanya s'albira tota la Badia d'Alacant i voltants. Aquest castell és, per mèrits propis, una de les icones de la ciutat.

El conjunt que hui dia podem visitar és el resultat de moltes intervencions al llarg del temps. L'origen del castell és àrab, però no queden restes d'aquesta època a causa de les transformacions medievals; el Mascle i la muralla del segon recinte són el major reflex de l'era medieval. En el segle XVIII va haver-hi una destrucció parcial i a mitjan s. XIX va ser desartillat i va perdre el seu valor estratègic. Hui dia queden en peus importants parts de la seua estructura com casernes, torres, el Revellí del Bon Repòs i trossos de les muralles.

El Castell de Santa Bàrbara ha sigut declarat Bé d'Interés Cultural i ha gaudit d'un procés de restauració que ens permet visitar-lo i admirar el seu contingut. A més, s'ha convertit en el lloc de celebració d'activitats culturals de tota classe: exposicions, concerts, visites teatralitzades, contacontes i fins i tot circ. Hi ha visites organitzades que pots reservar per a conéixer els detalls d'aquesta fortalesa; siga quin siga el format que tries, l'important és pujar a l'alt de la muntanya Benacantil i endinsar-se en un castell molt valuós de la Comunitat Valenciana.

#CARACTERÍSTIQUES