Casal de Sant Jordi

Main image

Multimèdia Gallery 

Descobreix la història que hi ha darrere de les festes de Moros i Cristians d'Alcoi en el Casal de Sant Jordi. Et sorprendrà!

Més informació

Horari

Consultar horaris en la web

Alcoi és història, tradició, costums i molta cultura. Vols descobrir-ho? Només has de passejar pels seus carrers i detindre't enfront d'un bell edifici senyorial, conegut com a Casa Merita que, hui dia, és el Casal de Sant Jordi. Aquesta casa és l'actual seu de l'Associació de Sant Jordi.

Si parlem de la seua arquitectura, es tracta del model tradicional de l'habitatge noble alcoià i, en el seu interior, podem trobar grans joies del passat de la ciutat. En el semisoterrani, està el Museu de la Filà, un espai que recrea una vella filà, a l'estil de les seus socials del segle XIX.

En el Casal de Sant Jordi també trobarem una planta dedicada a l'art, en la qual podrem veure diferents exposicions pictòriques, tèxtils i escultòriques. A més, en la segona planta de l'edifici podrem viatjar en el temps i conéixer al detall tots els secrets que s'amaguen darrere d'una de les festes més importants de la ciutat, els Moros i Cristians.

Si vols conéixer tot el relacionat amb aquesta gran cita, visita el Casal de Sant Jordi i descobreix tots els seus tresors. T'ho perdràs?