Galeria Multimèdia

Coneix tota la història industrial de Banyeres de Mariola a través de la seua Ruta dels Molins.

Banyeres de Mariola presumeix d'un bagatge industrial molt ric i variat. El recorregut del riu Vinalopó pel seu terme municipal està envoltat de construccions molt característiques, com són els batans, molins fariners i molins paperers. Aquestes construccions van ser el símbol d'una època i, ara, ens ajuden a entendre com era la indústria llavors.

Per a descobrir aquestes construccions i conéixer la seua història, Banyeres de Mariola compta amb la Ruta dels Molins. Un recorregut que uneix els tres molins paperers més emblemàtics, a pesar que, històricament, en van estar actius nou entre els segles XVIII i XX. En aquestes construccions van treballar la major part dels veïns de Banyeres de Mariola.

L'itinerari per aquests monuments transcorre al llarg del riu Vinalopó, la qual cosa et permet gaudir d'un agradable passeig per un lloc privilegiat. Podràs contemplar la flora i fauna d'un paisatge que a penes ha patit variacions.

La Ruta dels Molins comença en el Molí de l’Ombria, un molí fariner del qual, actualment, encara es conserven les moles en el soterrani. La ruta continua fins al Molí Pont, la futura seu del Museu Valencià del Paper.

L'entorn en el qual es troben els molins ha determinat les característiques i, per això, al llarg de la ruta, pots trobar informació sobre plantes que s'utilitzaven per a la confecció de tints.

Descobreix aquest entorn privilegiat i coneix més sobre la història de Banyeres de Mariola.