El Museu Poeta Pastor de Beneixama et descobrirà l'extensa obra d'un poeta de gran rellevància en la història literària de la Comunitat Valenciana. Escapa't a visitar-lo!
Més informació

El Museu Poeta Pastor Aicart a Beneixama és una institució dedicada a donar a conéixer l'obra i vida del metge i poeta nascut en 1849 Joan Baptista Pastor Aicart, natural d'aquesta localitat de l'Alt Vinalopó. Es tracta d'un personatge molt volgut que va exercir com a metge rural i que també va escriure una obra molt extensa tant en valencià com en castellà.

El seu paper en el moviment cultural de la Renaixença Valenciana és clau, ja que es va emportar nombrosos reconeixements que en certa manera han passat desapercebuts, ja que no es va prodigar massa en ambients literaris. En aquest museu trobarem objectes d'ús quotidià vinculats amb la seua activitat, com els seus molts premis, i també mobiliari i diverses pertinences personals i records del poeta.

El Museu Poeta Pastor no és l'únic que gaudir a Beneixama, aquesta localitat compta amb un Museu Etnogràfic, situat en un antic safareig i que mostra a qualsevol que vulga acostar-s'hi com s'ha viscut en la localitat al llarg dels segles a través dels objectes que s'han anat utilitzant en l'àmbit domèstic o en els diferents oficis. També es pot visitar el seu Museu Arqueològic i la Torre de la Talaia i el Museu Navarro Ferrero, dedicat a la figura del pintor local d'interessant producció José Navarro Ferrero.

I encara hi ha molt més a veure a Beneixama: a més d'aquests dos interessants museus, pots fer alguna interessant ruta pel seu valuós entorn natural, o provar els seus deliciosos figatells. No t'ho pots perdre!