Multimèdia Gallery 

Per tal de conèixer bé el projecte del parc botànic i el germen de la seua posterior construcció, ens hem de remuntar al segle XX i situar-nos en el context de les històriques crescudes del riu Xaló-Gorgos.

 

Com és sabut, la comarca de la Marina Alta es troba en un dels nuclis pluviomètrics més importants a terres valencianes el què ha comportat nombroses riuades al llarg del segle XX, sent el riu Xaló-Gorgos un dels protagonistes indiscutibles. Concretament fou l'ocorreguda en octubre del 1957 la que promulgà l'alçament del mur de contenció i protecció que vegem a la vorera del riu al pas per Benigembla. El principal benefactor de la construcció del mur del Ribàs fou Baldomero Vega de Seoane era un representant en la Diputació d'Alacant del partit de José Canalejas.

Aquest mur, alçat en pedra picada, ha estat símbol de la població des de la seua construcció. Tant, que fins i tot forma part de l'escut. A l'emblema de Benigembla podem veure a mode de símbol les ones del riu Gorgos colpejant el mur del Ribàs.

Actualment es porta a terme un projecte de recuperació de l'entorn que l'envolta, a través de la creació d'un parc botànic format majoritàriament per espècies de bosc caducifoli. 

Més informació
Com arribar

Vols conéixer Benigembla en tots els sentits? Entra i descobreix la nostra ruta sensorial.
https://www.vadesentits.com/benigembla