Multimèdia Gallery 

Al voltant de l'antiga Església-Fortalesa de Sant Pere i al llarg del carrer Puríssima van anar construint-se les cases de les famílies importants de Benissa, sobretot al segle XVIII. Entre les més interessants podem contemplar la Casa dels Andrés i la de Pere Bigot, hui convertides en Seu de la Universitat d'Alacant a la Marina Alta, amb una àmplia oferta formativa.

La Casa dels Andrés es va edificar entre finals del segle XVIII i principis del XIX en un dels solars de major extensió del centre primitiu de Benissa. Es tracta de l'únic palau urbà entre parets mitgeres de la Benissa d'eixa època. Està considerat com un dels exemples més representatius de Casa Senyorial de la comarca de la Marina i és una de les mostres més interessants de l'arquitectura civil d'aquests segles a la Comunitat Valenciana.

Pel que fa a la Casa de Pere Bigot, tot i tractar-se d'un edifici singular, el més curiós és la personalitat de qui l'habità durant molts anys. Pedro Ivars Sala, conegut com a "Pere Bigot", va nàixer a la Partida Rural de Berdica, en 1901. Va emigrar a Estats Units en 1917. Fins la seua mort es va dedicar a tocar l'acordió, disfressar-se i contar les seues peripècies per Amèrica a tot el qui se li apropara, especialment als xiquets i als joves, que gaudien de les seus ocurrències i de la seua gran bondat.

A més, al llarg de l'any, anava recollint tot tipus d'objectes que després utilitzava per a decorar la façana de sa casa durant les festes, component autèntiques creacions que eren molt admirades. En 1983 l'Ajuntament va posar el seu nom al carreró situat davant de sa casa, com a reconeixement a l'estima que la gent del poble li tenia.