Galeria Multimèdia

El Castell i les Muralles de Biar acompanyen aquesta localitat d'Alacant des del segle XII. Un autèntic tresor del nostre patrimoni històric que cal visitar.

El Castell de Biar és un dels grans atractius turístics de la ciutat; va ser declarat Monument Nacional en 1931 i hui dia és un Bé d'Interés Cultural obert a visites amb reserva prèvia.

La construcció de castell data del segle XII i hui se'n conserva fins i tot una volta almohade d'eixe mateix segle. La planta del castell és irregular, perquè s'adapta al terreny en el qual s'ha construït. Les seues muralles se situen només al costat sud, ja que, pel nord, el penya-segat s'encarregava de protegir el castell. El que ens ha arribat hui d'aquesta fortalesa és el resultat de moltes transformacions; s'hi manté un aljub rectangular, excavat a la roca, que servia per a atacar a l'enemic sense que ell es poguera defensar.

Un altre espai important és la plaça forta del castell, on crida l'atenció la imponent presència de la torre almohade. La torre mestra és de planta rectangular i té 19 metres d'altura, amb planta baixa i dos pisos. És una torre perfectament restaurada i des de la seua part alta albiraràs totes les valls i pujols que envolten Biar.

Com a curiositat històrica, el Rei Jaume I va conquistar Biar al febrer de 1245 i després d'eixa data el castell va tindre una gran importància defensiva per a vigilar la frontera meridional valenciana. Biar era un punt estratègic enfront del regne de Castella. Segles després, som uns privilegiats per poder gaudir del castell, visitar-lo i aprendre tot el que les seues parets ens vulguen contar.

#CARACTERÍSTIQUES