Galeria Multimèdia

Descobreix part de la història de Cox a través del Castell de Santa Bàrbara.

Si viatges a Cox, podràs descobrir part de la història d'aquesta localitat a través dels seus monuments. Una destinació de l'interior d'Alacant que et sorprendrà.

Un dels edificis que val la pena visitar és el Castell de Santa Bàrbara, també conegut com el Castell d'Ayala o Palauet de Cox. Aquest es troba en el cim d'un pujol de la Serra de Callosa i ha sigut declarat com un dels més antics de la Comunitat Valenciana i d'Espanya. Actualment ha sigut restaurat, però és d'origen musulmà. Des de dalt del pujol es poden apreciar unes meravelloses vistes del Baix Segura.

El Castell de Santa Bàrbara, per la seua construcció, recorda a un palau residencial. Aquesta casa senyorial era rectangular amb dues plantes comunicades per una escala. Vols saber-ne més? Només has d'endinsar-te en el Castell d'Ayala i visitar-lo per a conéixer tota la història que amaguen els seus murs.

A més, en els vessants d'aquesta muntanya, s'han trobat diferents restes arqueològiques de totes les cultures, des de l'Edat de Bronze fins hui, amb especial presència d'objectes de l'època ibèrica, romana i medieval.

Tot un viatge en el temps!

Més informació
Horari

Consultar amb antelació.