Multimèdia Gallery 

La Via Verda de Dénia es recolza sobre el traçat del ferrocarril que va circular entre Dénia-Gandia fins a l'any 1974 i va formar part de la línia Dénia-Carcaixent, el ferrocarril de via estreta més antic de la península que va estar 90 anys en funcionament.


El paisatge per on transcorre és principalment agrícola, embolicat per camps de tarongers, ametlers i hortalisses i flanquejat per les siluetes de dues muntanyes emblemàtiques de la Marina Alta, el Parc Natural del *Montgó i la Serra *Segaria. També és travessada pel riu Alberca, i en ell es poden observar plantes i ocells característics d'ecosistemes de ribera.


Al llarg de la via s'han plantat arbustos i arbres d'espècies autòctones: pi, coscoll, roure valencià, arboç, etc...


Distància: 6,5 km entre Dénia i L'el Verger


Duració: A peu 1h40’ i amb bicicleta 35’. Accessibilitat: apta per a persones en cadira de rodes en tot el traçat. 2 places d'aparcament reservat en inici via verda. Tipus de recorregut: Recorregut pla i de baixa dificultat, practicable a *píie, amb bicicleta o en cadira de rodes i apte per a adults, xiquets i persones amb mobilitat reduïda. 


La via compta amb àrees de descans, miradors i mobiliari per a la pràctica d'exercici físic. Al llarg del recorregut existeixen diversos ponts de fusta que creuen diferents barrancs, també una passarel·la de 18 m per a travessar el riu Alberca. Existeix la possibilitat de desviar-se de la via per diversos camins rurals asfaltats que la creuen i es dirigeixen feia la mar.

Més informació
TIPUS

Paratges