Bous a la Mar

Main image

Multimèdia Gallery 

La *Festa *Major de Dénia (festa major) s'organitza entorn del dia en honor a la Santíssima Sang, aquest se celebra el segon dimecres després de la festivitat de Sant Pere. El programa d'activitats de les festes comença el divendres o dissabte anterior a aquest dia i finalitza el diumenge posterior.


La programació es compon d'actes religiosos i un altre tipus d'activitats com a espectacles taurins, campionats esportius, concursos gastronòmics, activitats infantils, concerts, espectacles musicals i molt més...


Els actes més destacats són:


*Els *Bous a la Mar, espectacle taurí al costat de la mar, declarat Festa d'Interés Turístic Nacional, amb dues sessions diàries en el recinte instal·lat en la zona portuària.


El *Correfoc, espectacle de foc que recorre els animats carrers del centre de la ciutat la vespra del dia de la Santíssima Sang.


La Processó de la *Santísma Sang, acte religiós en el qual la talla d'un Crist jacent de més de 300 anys d'antiguitat recorre el centre històric, l'acte sempre té lloc en dimecres.


El Concert de l'Agrupació Artístic Musical de Dénia que se celebra el mateix dia de la Santíssima Sang.


La Desfilada de *Carrosses, una desfilada de carrosses, comparses i música que sorprén majors i xicotets, està declarat d'Interés Turístic Provincial i té lloc l'últim dissabte de la festa.


L'Espectacle *Piromusical que se celebra l'últim dia de les festes a la nit *com colofó i clausura.

Més informació

Una altra informació

La data de celebració l'any 2021 serà del 3 a l'11 de juliol. El dimecres 7 de juliol la festa local en honor a la Santíssima Sang.
"*Bous a la Mar" va ser declarada Festa d'Interés Turístic Nacional en 1993 i la "Desfilada de *Carrosses" va ser declarada Festa d'Interés Turístic Provincial en 2007.
Consultar la programació de festes amb l'oficina de turisme.

Data d'inici

03/07/2021

Data finalització

11/07/2021

Tipus d'interès

Interés turístic nacional

Interés turístic provincial