Multimèdia Gallery 

La festa de Falles a Dénia inunda els carrers de la ciutat de música, color, pólvora i espectaculars monuments fallers. Es tracta d'una festa única a la Comunitat Valenciana i molt participativa a Dénia, actualment existeixen 11 comissions falleres. La festa se celebra amb l'arribada de la primavera i en ella el foc té un especial protagonisme.


Encara que els dies grans de la festa tenen lloc del 15 al 19 de març, hi ha innombrables actes durant les setmanes prèvies, a més les Falles es viuen tot l'any a través de les presentacions, eleccions de càrrecs, dia de carrosses i diverses activitats que organitzen les comissions al llarg de l'any.


Els actes més destacats són els següents:


L'exposició del *ninot, durant les setmanes prèvies cada comissió fallera exposa els ninots del seu monument que opten a ser salvats de les flames el 19 de març.


El pregó i la *crida o crida de les Falleres Majors de la ciutat, que dona inici oficial a les setmanes de festa.


La *plantà o muntatge dels monuments fallers en els diferents districtes i barris de la ciutat. Del 17 al 19 de març és quan les falles llueixen en tota la seua esplendor.


El lliurament de premis a les diferents comissions a l'Ajuntament, un acte que es viu amb especial *espectación i alegria.


Els *mascletaes i cavalcada del foc o *correfocs que tenen lloc en els diferents barris i districtes fallers.


El concert de falles a càrrec de l'Agrupació musical de Dénia.


L'ofrena floral a la Verge, per part de totes les comissions el 19 de març, dia de San José patró de la festa. S'inicia pel carrer Marqués de Camp i finalitza en la plaça del Convent al costat de l'Església de Sant Antoni..


La *cremà o crema dels monuments fallers, que és el colofó de les festes i final d'un any intens de treball i vivències.

Més informació
Una altra informació

Consult the program with the tourist office. Approximate dates. It is advisable to confirm in advance the dates of celebration.

Data d'inici

05/03/2023

Data finalització

19/03/2023