Multimèdia Gallery 

Dénia conserva una tradició en les seues festes en la qual la mar Mediterrània és protagonista indiscutible. Vine a gaudir de la seua Festa Major i Bous a la Mar!

Dénia celebra en honor a la Santíssima Sang la seua Festa Major, que inclou un dels espectacles més populars i volguts de les seues festes, i que ha sigut declarat Festa d'Interés Turístic Nacional. Parlem dels seus Bous a la Mar, que se celebren en una plaça semicircular al port de Dénia, molt prop de la seua llotja de peix.

La Festa Major se celebra el segon dimecres després de Sant Pere, i es prolonga durant una mica més d'una setmana, dins de la qual l'acte més popular és aquesta entrada de bous amb sabor mariner.

El que la fa tan especial és que la mar forma part de la pròpia plaça de bous, i tant els participants com els propis animals salten a l'aigua.

Els Bous a la Mar se celebren dues vegades al dia, i compaginen el seu poder d'atracció amb altres actes molt interessants. El dia de la vespra de la Santíssima Sang es prepara un correfoc, que ompli els carrers de Dénia de foc mentre que en la Processó de la Santíssima Sang es vist el centre històric de solemnitat. Eixa mateixa setmana se celebren campionats esportius, concursos gastronòmics, molts plans per als més xicotets i molt més. Descobreix les magnífiques festes de Dénia!

Més informació
Una altra informació

El dimecres 13 de juliol 2022 la festa local en honor a la Santíssima Sang.
"*Bous a la Mar" va ser declarada Festa d'Interés Turístic Nacional en 1993 i la "Desfilada de *Carrosses" va ser declarada Festa d'Interés Turístic Provincial en 2007.
Consultar la programació de festes amb l'oficina de turisme.

Data d'inici

09/07/2022

Data finalització

17/07/2022

Tipus d'interès

Interés turístic nacional

Interés turístic provincial