Festes de Moros i Cristians en honor de Sant Roc

Main image

Multimèdia Gallery 

Els dies grans de les festes de Moros i Cristians a Dénia són del 13 al 16 d'agost, actualment són 16 les "*filaes" o agrupacions que componen els bàndols moro i cristià, tots dos participen en les desfilades i *demas actes que omplin d'alegria, música, color i *polvora els carrers de la ciutat.


El primer cap de setmana del mes d'agost marca l'inici de les celebracions amb el pregó i lliurament de claus de la ciutat per part de les autoritats. Els dies previs les capitanies reuneixen els participants de les comparses en les seues recepcions, i la *Agrupació Artística Musical de Dénia protagonitza el concert de música festera que ofereix peces relacionades amb la celebració.


Durant els dies *gandes de la festa destaquen els següents actes:


El dia 13: el desembarcament del bàndol moro en aigües de Dénia. Es realitza en el port i allí el bàndol moro és rebut pels cristians i junts signen la treva que els convida a conviure en els següents dies.


El dia 14: la desfilada infantil, en el qual els més xicotets protagonitzen la desfilada lluint les seues millors gales pel centre de la ciutat.


El dia 15: la desfilada de gala, una desfilada molt participativa i esperat pels festers i espectadors, especialment les capitanies treballen dur tot l'any per a oferir un espectacle digne d'admiració. Aquest té lloc al llarg del carrer Marqués de Camp i alguns carrers adjacents.


El dia 16: la batalla final, coincidint amb el dia de *Sant *Roc (Sant Roque) últim dia de les festes, els dos bàndols s'enreden en una batalla per la conquesta de les terres que finalitza amb els cristians com a vencedors i provoca l'abandó de les tropes mores.


Aquest mateix dia la confraria del sant, també organitza actes com la missa, el menjar de germanor i processó que recorre el centre històric, en ella també participen els integrants dels "*filaes"..

Més informació

Una altra informació

La data de celebració l'any 2021 serà del 3 a l'11 de juliol. El dimecres 7 de juliol la festa local en honor a la Santíssima Sang.
"*Bous a la Mar" va ser declarada Festa d'Interés Turístic Nacional en 1993 i la "Desfilada de *Carrosses" va ser declarada Festa d'Interés Turístic Provincial en 2007.
Consultar la programació de festes amb l'oficina de turisme.

Data d'inici

13/08/2021

Data finalització

16/08/2021

Tipus d'interès

Interés turístic autonòmic