Multimèdia Gallery 

Actualment és un barri molt emblemàtic i pintoresc que presenta cases de baixa altitud, places molt pintoresques com per exemple les típiques places de Sant Antoni i la plaça de la *Creu i racons amb encant.


En la plaça de la *Creu ens cridarà l'atenció la creu de pedra que dona nom a la plaça i el plafó *devocional del S. XVIII. 


De camí entre les dues places nomenades, veurem l'escultura *playmobil que homenatja el 50 aniversari del rodatge de la pel·lícula John Paul Jones a Dénia. La façana marítima del barri és també zona de passeig i terrasses.


ORIGEN MARINER


Aquest barri és d'origen mariner. La vinculació a la mar ha estat sempre present en aquest racó de Dénia ja que ací han viscut sempre, fins a la dècada dels anys 70 del segle XX, els mariners envoltats de magatzems i rebombori de comerç marítim.


ANTIGA LOCALITZACIÓ DEL *RAVAL DE LA MAR ÀRAB 


Els edificis i la imatge urbana actual del barri “*Baix la Mar” té el seu origen en el S. XIX, encara que part de la trama i localització ja van estar ocupats pels àrabs amb el nom de “*raval de la mar” o marítim. Dels quatre *aravales de l'època islàmica, el marítim era, amb tota probabilitat, el més rellevant dels tres que es trobaven al costat de la mar, ja que es trobava directament vinculat al port.