Ermita de Santa Llúcia

Main image

Multimèdia Gallery 

L'ermita de Santa Llúcia és un clar exemple de les ermites de la “Conquesta”, tant pel seu emplaçament, com per les seues característiques arquitectòniques.


Aquest edifici religiós data del S.XV amb posteriors remodelacions entre els anys 1708-1812. És un edifici de nau única, de planta rectangular i el seu interior està elegantment dividit en dos trams per un arc central apuntat format per carreus i dovelles de pedra tosca, tan característica en la construcció d'edificis de l'època. El seu reforç estructural es reflecteix en els contraforts exteriors units als murs construïts amb la tècnica de maçoneria. Quant a la seua façana principal destaca el portal d'accés format per un arc de mig punt amb carreus i dovelles. Coronant la façana podem observar una espadanya de cronologia posterior. L'interior de l'ermita es troba molt remodelat i la imatge de Santa Llúcia és bastant recent.


Del patrimoni moble més antic es conserva un calze datat en la segona meitat del S.XVII, que presenta en la seua base una imatge de Santa *Llúcia

Més informació

Horari

Abierta al público solo el día de Santa Lucía (13 de diciembre)