Església de La Mare de Déu de Loreto o de Les Agustines

Main image

Multimèdia Gallery 

L'església va ser alçada sobre on es trobava l'antiga ermita de la “*Mare de *Déu de Loreto”. Construïda en la segona meitat del S. XVII. El conjunt arquitectònic està compost per: Església, claustre i ala meridional del claustre.


Es pot accedir a la xicoteta església, construïda posteriorment (segona meitat del S. XVII), dins de l'horari d'activitats litúrgiques. L'església va ser alçada sobre on es trobava l'antiga ermita de la “*Mare de *Déu de Loreto”.


L'exterior és auster i mesurat. Tan sols dues portades trenquen la seua monotonia. La principal es troba al Carrer Sant Narcís i la lateral en la de Loreto, les quals mostren esvelts arcs de mig punt flanquejats per pilastres dòriques. La porta del Carrer Sant Narcís mostra també carreus de pedra de *marés. 


A l'interior la planta és de creu llatina inscrita en un rectangle amb capelles que no es comuniquen entre si i ample creuer amb cúpula sobre petxines. Es cobreix amb volta de canó amb *lunetas i les capelles amb volta *vahída. L'alçat està constituït per pilastres dòriques, *reconstruídas després de 1939. En l'altar major es troba el retaule de la Santíssima Sang. També contemporània és la imatge de la Verge dels Dolors, tallada en fusta de *melis a principis de 1941.

Més informació
Horari

Horario de culto