Multimèdia Gallery 

Correspon a un conjunt arquitectònic format pel Convent de Sant Antoni de Pàdua, fundació franciscana del segle XVI, que es va erigir anys més tard (primera meitat S.XVI i la plaça S.XVII). Aquest conjunt va patir greus danys tant en la Guerra de Successió com en la Guerra del Francés i la Guerra Civil.


La portada és d'ordre dòric amb una fornícula venerada que conté una imatge moderna de Sant Antoni de Pàdua. Aquesta església és de planta amb forma de creu llatina, inscrita en un rectangle, amb una nau i 8 capelles laterals.. L'alçat s'ordena amb pilastres d'ordre dòric sobre pedestals. En el seu interior destaca una gran creu esmaltada amb escenes de la Bíblia que presideix l'altar major, la qual va ser esculpida en 1990 per l'orfebre alemany *Egino *Weiner, artista amb diverses obres exposades en el museu Vaticà. La torre del campanar a l'esquerra de l'església, forma part de la façana i de la qual sobreïx el cos de les campanes que mostra pilastres *mamposteadas d'ordre dòric amb quatre arcs de mig punt.


El convent sembla que va ser construït sobre el que era l'ermita de la Mare dels Desemparats “*Mare de *Déu *dels *Desemparats”. Hui només queda del convent, després de la destrucció durant la Guerra Civil, una part del claustre que envoltava al pati construïda amb pedra de *marés i maçoneria, així com la façana exterior revestida amb carreus, la qual donada la major resistència d'aquests materials és el que millor s'ha conservat en l'actualitat. Les restes del claustre mostren els frontals de les 2 plantes que el conformaven, cridant especialment l'atenció la planta, a peu de terra, amb 4 elegants arcs de mig punt emmarcats per pilastres d'ordre toscà. Atenció també al que queda de l'entaulament amb un fris, mènsules i una cornisa que sobreïx, on per dalt apareixen elegants finestres rectangulars separades per pilastres. La planta baixa mostrava volta d'aresta. Sembla ser que unes pintures al fresc decoraven les *lunetas de les voltes del claustre amb passatges de la vida de San Francisco.

Més informació
Horari

Horario de cultos