Galeria Multimèdia

Més informació
Com arribar

Ho trobem en la primera planta de l'edifici que albergava l'antiga estació de tren de la línia Dénia-Carcaixent. (Accessible mitjançant un ascensor)

En la planta baixa es troba el Centre d´*Art L´*Estació, que alberga exposicions temporals, consultar programa en www.denia.net. (Accessible mitjançant una rampa a la porta d'entrada principal)

Horari

Tots els dies (Excepte 25/12 i 01/01).

De 10h a 13h.
Vesprades de l'1 de maig al 30 de setembre: de de 17 a 21h.
Vesprades de l'1 d'octubre al 30 d'abril: de 16 a 20h.

Una altra informació

Per motius de prevenció de la *COVID-19, no es permet la visita de grups.
En situació de normalitat, els grups han d'avisar prèviament de la seua visita.

Època

siglo XX

En el museu s'exposa una àmplia varietat de joguets de l'època, que ens mostren la importància d'aquesta indústria a partir de l'any 1904.


Joguets de metall i, sobretot, de fusta caracteritzen la producció joguetera de l'època, creant des de flota de cotxes i avions de pedals i altres enginys amb rodes, fins a vaixells de vela, carros, camions que reprodueixen als grans del transport per terra, cuines de fusta, joc de bitles o anelles, etc.


La primera indústria joguetera a Dénia, l'any 1904 estava dedicada exclusivament a joguets de llanda *litografiada amb maquinària i models importats d'Alemanya. Deu anys després, es va crear una fàbrica de joguet de fusta, tornejat i envernissat i amb primorosos acabats, decorats amb aplicacions metàl·liques.


En els anys vint, enfront del desenvolupament del joguet del metall, va prendre cos una producció de joguets de fusta que amb el temps caracteritza el joguet de Dénia.


El joguet dels anys 50 era, per excel·lència, el joguet de fusta. Malgrat l'encara sanejada producció de tricicles, bicicletes, cotxes de pedals o patinets, amb arrels en les primeres dècades del segle i malgrat la luxosa producció de cotxes de pedals, avions i tartanes de metall, era la fusta i els colors que l'acompanyen la petjada més emblemàtica que durant aquests anys van aconseguir memorables cotes de popularitat.


Entre els motius dels joguets destaquen els vaixells de vela, carros tirats per cavalls o per l'indolent ruquet, camions, etc. Les cuines de fusta, el joc de bitles, el joc d'anelles, o els forts amb cowboys i indis evidencien la riquesa i la diversitat del joguet de fusta de Dénia.


En la planta baixa es troba el Centre d´*Art L´*Estació, sales d'exposicions temporals.