Multimèdia Gallery 

Descobreix les figures més representatives de l'avantguarda valenciana i espanyola en el Museu d'Art Contemporani d'Elx.
Més informació
Horari

Dimarts a dissabte: 10.00 a 14.00 i de 15.00 a 18.00 h.Diumenges i festius: 10.00 a 14.00 h. Dilluns tancat.

Si visitem Elx, en ple barri del Raval trobem el Museu d'Art Contemporani. Aquest edifici va fer realitat el projecte d'un col·lectiu local de pintors creat a finals dels seixanta, el Grup d’Elx.

El MAC d'Elx es troba en l'edifici que va albergar l'Ajuntament de l'antic Raval de la Moreria. Es tracta d'una construcció barroca de mitjan segle XVII, amb una zona porticada i una llotja en el seu angle de ponent. Però, i què conté el museu? El somni del Grup d’Elx es va plasmar en una valuosa col·lecció connectada amb l'esdevenir històric i plàstic dels últims seixanta anys. Aquest grup va anar reunint obres de diferents artistes i col·lectius. En ell hi ha figures molt emblemàtiques i representatives de l'avantguarda valenciana i espanyola, com Arcadi Blasco, Juana Francés, Salvador Soria, Toni Miró, Equipo Crónica i Viola, entre d'altres.

El museu s'organitza en quatre sales en les quals podem veure una col·lecció variada que gira entorn de dos corrents pictòrics avantguardistes dels anys 1950 i 1980: l'art abstracte, especialment informalista, i l'art figuratiu o realista. A més, s'organitzen exposicions temporals que s'exhibeixen en el Centre Municipal d'Exposicions.

El MAC és un lloc ideal per a aprendre sobre alguns aspectes de la història de l'art. Una parada obligatòria si visites Elx.