Museu Arqueològic i Etnològic de Finestrat

Main image
Vols saber més sobre com vivien els antics habitants de Finestrat? Aquest museu és un vehicle ideal per a un viatge en el temps.

Més informació

Finestrat amaga molts tresors, com la Platja de la Cala o el Puig Campana, i les històries i tradicions nascudes en paratges com aquests es recullen en un lloc igual d'especial, construït en una antiga casa de labor i amb una exposició que despertarà la imaginació dels seus visitants. Parlem del Museu Arqueològic i Etnològic de Finestrat.

L'edifici on aquest museu es troba és originari del s. XIX i, per tant, conserva una fisonomia tradicional que s'ha protegit i adaptat al seu nou ús. Està situat en un paratge molt especial, el de la Font de Carrè.

No hem de perdre de vista que aquesta localitat es troba construïda sobre un castell musulmà, en la part del seu barri antic i que, al llarg de la seua prolongada història, ha acollit en els seus paratges a diferents civilitzacions. Descobrirem, en el museu, als habitants més antics del poble, les restes delsquals ens han arribat des del Paleolític Superior.

De l'Edat del Bronze també ens queden vestigis, recollits en el Museu Arqueològic i Etnològic de Finestrat i que donen fe de l'estratègic emplaçament d'aquesta població que la va fer tan atractiva al llarg dels segles. En aquesta destinació s'han trobat jaciments ibers i romans, com els de la marjal de la Cala. Després, podrem conéixer millor com va ser el període àrab ací i, finalment, saber més detalls sobre la reconquesta.

Viatjarem gradualment fins a l'actualitat descobrint com vivien i guanyaven els seus manteniment els antics habitants. Et recomanem aquesta visita entre la pujada als seus pics o el bany a les seues platges, que a més podràs aprofitar per a passejar pels carrers d'aquesta bonica localitat. T'animes a visitar el Museu Arqueològic i Etnològic de Finestrat i a aprendre molt més sobre aquesta zona de la Marina Baixa? T'esperem!