Ruta de senderisme PR-412 (Ruta Circular Gata- Serrilàs-Gata)

Main image

Multimèdia Gallery 

Ruta Circular amb eixida i arribada al parc de l'Arraval. 12 km de distància i de dificultat mitjana. Ruta ben senyalitzada.

Comencem la ruta des del Parc del Arraval, situat als peus de l’Ajuntament. En ser una ruta circular, podem començar tant cap a la dreta com cap a l’esquerra. En aquest cas, triem començar a caminar cap ala dreta, direcció Font de la Mata, per ser la pujada més suau.

Bordegem el riu Gorgos fins arribar al mirador de les Coves Roges, seguint les línies blanca i groga, sortejant algunes cases per a finalment creuar el riu. Comencem la pujada per una senda estreta, que en portarà per mitjà de bancals d’oliveres i ametlers fins a arribar a la Font de la Mata., antiga font per abrevar els animals.

Emprenem la ruta un altra vegada, ara per un camí de terra el qual ens portarà pel barranc de Canela fins a un pal direccional, que ens indica que el cim del Serrillàs està molt a prop. Aquesta serà la pujada més pronunciada que haurem de realitzar en tot el camí (432m).

Una vegada al cim, comencem el descens de tornada a Gata. És una zona on la senda és de greny, molt empedrada, fins arribar a una casa mig derruïda (casa dels Xaparrundos). En aquest punt, tornem a trobar un pal direccional, el camí de la dreta ens portarà fins a Benissa, però nosaltres seguirem per l’esquerra.

 

Aquest tram és caracteritzat per una frondosa pinada, que ens donarà un respir als dies més calorosos, fins arribar a la zona anomenada “Cocons”on disfrutarem de les impressionants vistes cap a Xàbia i el Parc Natural del Montgó.

Baixem cap a les Comes, un camí que ens durà un altra vegada cap al llit del riu Gorgos pel parc de la Font del Riu i de tornada al començament de la Ruta.

Més informació

TIPUS

Altres

Paratges