Romería de San Pascual Bailón

Main image

Multimèdia Gallery 

Des de l'any 1637, cada 17 de maig, se celebra el dia de Sant Pasqual Bailón. Milers de pelegrins de la província d'Alacant i limítrofes (Múrcia, València i Albacete) acudixen a Monforte del Cid per a visitar la cova de Sant Pasqual i dipositar exvots pels favors rebuts. És una de les peregrinacions més importants que es produïxen a la Comunitat Valenciana, a causa del gran nombre de persones que professen devoció a este sant.

Al mateix temps, es pot visitar l'església de la Mare de Déu d’Orito, en la pedania del mateix nom, i assistir a la fira que es realitza en la dita població els dies anteriors i posteriors a la celebració de la festa.
Monforte del Cid acull cada primavera una de les festes amb més història i tradició de la província d'Alacant. La Romeria i Fira de Sant Pasqual Bailón, que té lloc en Orito durant quasi tot el mes de maig, se celebra des de 1637. La Romeria de Sant Pasqual supera els 250.000 visitants al llarg del mes, sent el dia de màxima afluència el 17 de maig, moment en el qual se celebra la festivitat de Sant Pasqual. De fet, és una de les peregrinacions més importants que es produixen a la Comunitat Valenciana. Destaca la bellesa del recorregut, que finalitza a la part alta de la Serra de les Àguiles, en la cova de Sant Pasqual, on es troba protegida la seua imatge i, segons la tradició, tots els pelegrins han de tocar el cordó del sant. D'altra banda, se celebra la popular Fira de Sant Pasqual, en la qual es venen els tradicionals garrots del sant, les cistelles de vímet o parament de cuina, entre altres productes, i que roman oberta en Orito durant tot el mes de maig.

Més informació

Data d'inici

15/05/2020

Data finalització

17/05/2020

Tipus d'interès

Interés turístic provincial