Visitar un castell sempre és una bona idea. En aquest cas, a més, et servirà d'excusa per a conéixer millor un municipi amb molt a oferir.

El Castell de Monòver va ser construït entre els segles XII i XIII, en època almohade, i la seua vida útil es va prolongar fins al segle XVII, segurament per l'encertat de la seua ubicació, perfecta per a establir vigilància en camins transitats cap al sud i sobre altres enclavaments similars del seu entorn.

Com que està construït sobre un pujol, la seua planta és bastant irregular, i en l'actualitat, malgrat estar en ruïnes, encara es pot contemplar part de la muralla i d'una torre.

Però la veritat és que els constructors del castell no van ser els primers a adonar-se dels avantatges d'aquesta localització, i en les excavacions que s'han realitzat al Castell de Monòver s'han trobat també restes de l'Edat de Bronze, a més de restes de peces ceràmiques almohade contemporànies a la construcció del castell i restes d'utensilis domèstics posteriors, a més d'una peça de joieria que es podria datar al voltant dels segles XV o XVI. Hi ha molt més a veure a Monòver, com per exemple la seua Torre del Rellotge, la seua Església de Sant Joan Baptista o el seu Museu d'Arts i Oficis. Monòver aposta per tots els seus valors etnogràfics i això es tradueix en una localitat on hi ha molt a fer, com passejar pel seu nucli urbà i voltants o detindre's a conéixer millor la relació d'aquesta localitat alacantina amb el gran escriptor Azorín a la seua Casa Museu. Finalment vos suggerim provar la deliciosa gastronomia local, com el gaspatxo, les gatxamigues o l'olleta de Sant Antoni. No vos perdeu aquesta visita ni la impactant estampa de Monòver amb el seu castell retallat al fons.