Castell-Església Parroquial de Sant Miguel Arcàngel

Main image

Multimèdia Gallery 

Església fortalesa dedicada a Sant Miquel Arcàngel, un dels sants guerrers de la iconografia cristiana. Curiosmanet dels tres sants guerrers que més devoció valenciana tenim -Sant Jordi, Sant Miquel i Sant Sebastià- 2 els trobem representats a Murla. 

I és que Murla ha sigut des dels inicis de la cinquetsa criustiana de Jaume I amb les revoltes d'Al-Azdraq fins la revolta i expulsió dels moriscos el 1609, plaça cobdiciada per tots els bàndols. 

Les esglésies fortalesa apareixen al llarg del territori com un complement de defensa i vigilància en llocs que necessiten una major resistència.

A aquesta situació estratègica, militar i política de Murla cal sumar-li una altra qüestió. El misteriós castell de Pop, sense restes conegudes, que segons molts documents del segle XVII estava situat al Penyó del Cavall Verd però que d'altres autors com S. Giner situarien hipotèticament en aquesta església. Les campanes de la qual tocaren 'a rebato' (toc d'emergència) en diverses ocasions per tal d'avisar del perill inminent i que la població es poguera posar a cobert.


Més informació

Una altra informació

Vols conéixer Murla en tots els sentits? Entra i descobreix la nostra ruta sensorial.
https://www.vadesentits.com/murla