Ermita de la Sang

Main image

Multimèdia Gallery 

Ermita Situada al cantó entre el carrer La Sang i el carrer Pare Reig, aquesta ermita va ser 'l'antic hospital de la villa', convertit, com va ocórrer amb aquests espais durant la Edat Mitjana, en ermita, baix l'advocació de la Sang de Cristo.


Cal destacar que dit hospital estava destinat només a les dones, i que antigament també havia sigut una presó. No es coneix exactament la data de la seua creació, encara que apareix datada per primera vegada en uns documents de 1591. A l'any 1600 la presó estava situada dins de l'hospital, però la diòcesis del moment va decidir separar-les i col·locar als seus indrets una habitació de dones. Els documents fan pensar que aquesta presó va estar situada on actualment veiem la imatge de la Divina Aurora, patrona de Murla.

Restaurat a 1979 es tracta d'un edifici adossat cobert amb una bovada i dos arcs fajons, presidint des de l'altar la imatge de l'Ecce Homo. A un dels laterals podem trobar l'antiga capella de Sant Francesc de Borja, on trobem des de 1856 la imatge de la patrona del poble, la Divina Aurora.


Més informació

Horari

Abierto en horario de culto.

Una altra informació

Vols conéixer Murla en tots els sentits? Entra i descobreix la nostra ruta sensorial.
https://www.vadesentits.com/murla