Galeria Multimèdia

Les festes Patronals de Novelda en honor a la seua Patrona Santa Maria Magdalena coincidixen amb les desfilades de Moros i Cristians. El dia 20 de juliol es realitza des de 1.866 la romeria en la qual es trasllada la imatge de Santa Maria Magdalena del Santuari de la Mola fins a la ciutat.

El seu origen data de 1969 amb la creació de les primeres comparses, i una primera desfilada en 1970 dins de les festes patronals de la ciutat. Actualment compta amb huit comparses, tres cristianes i cinc mores, entre les quals destaca la comparsa Negres Betànic’s, única kábila a nivell nacional pintada completament de negre.

En les entrades Cristiana i Mora es desfila amb vestits especials per a l'ocasió i no amb els oficials de les comparses, la qual cosa confereix a la desfilada una varietat i colorits espectaculars. Les Ambaixades són obres originals del poeta noveldense Luis Pérez Beltrá.

Més informació
Horari

Les Festes de Moros i Cristians de Novelda se celebren cada any del 19 al 25 de juliol, en honor a Santa Maria Magdalena, Festa local.

Data d'inici

19/07/2022

Data finalització

25/07/2022

Tipus d'interès

Interés turístic autonòmic