Galeria Multimèdia

Els tresors arquitectònics i històrics d'Orihuela et deixaran sense paraules. Deixa't conquistar per un edifici singular!

El Col·legi Diocesà Santo Domingo a Orihuela, Alacant, és un verdader tresor que no has de deixar de visitar si estàs per aquesta ciutat monumental. Es tracta d'una construcció les obres de la qual van començar en el segle XVI, projectant-se com un convent amb un col·legi, però més tard, en 1610, va aconseguir la categoria d'universitat.

El projecte del Col·legi Diocesà de Santo Domingo a Orihuela és obra de Jerónimo Quijano, i a través del temps que va durar la seua construcció li van succeir Juan Inglés i Agustín Bernardino.

La vàlua arquitectònica de l'edifici, sens dubte, té a veure amb la mescla d'estils, ja que no sols és una mostra d'estil renaixentista, sinó que també té elements barrocs i fins i tot manieristes.

El que més et cridarà l'atenció en la teua visita al Col·legi Diocesà Santo Domingo seran les espectaculars portades renaixentistes i una tercera barroca, i per descomptat els claustres, renaixentista i barroc, dos llocs que conviden a passejar relaxadament. I no et perdes la portada renaixentista que dona pas al refectori! En aquest lloc, els taulells valencians típics del segle XVIII cobren un protagonisme absolut. Descobreix els tresors d'Orihuela en una escapada plena de bellesa i història! Recorre el centre històric de la ciutat, declarat Conjunt Històric Artístic, i deixa't conquistar per la seua cultura i tradició.