CARNESTOLES A PEGO

Main image

Multimèdia Gallery 

Un carnestoltes amb celebracions prèvies i posteriors és un gran carnestoltes. Descobreix quines són les tradicions del de Pego i anota aquesta cita en la teua agenda.

El Carnestoltes de Pego de Pego és una festa amb algun acte satèl·lit de verdader interés, i plena de tradicions. El dissabte anterior a l'arribada del carnestoltes, els participants d'una curiosa carrera fluvial es preparen per a un descens pel riu Bullent amb barques fabricades a casa i elaborades amb el respecte al medi ambient com a objectiu.

Després d'aquesta festa passada per aigua arriben els carnestoltes, que en el dissabte corresponent aconsegueixen disfressar i traure a ballar a un bon nombre d'assistents pels carrers del poble. Aquesta celebració té el seu origen en 1981-82, quan es va intentar recuperar la tradició d'abans de la guerra de realitzar màscares de cartó.

És una festa oberta a tots els que vulguen sumar-s'hi, i on tothom es diverteix. La Pinyata i l'Enterrament de la Sardina també formen part del programa festiu.

Finalment, quan ja han passat els carnestoltes, just el dimarts després, vespra de Dimecres de Cendra, és tradició començar la quaresma i acomiadar-se de la carn amb arròs al forn amb crosta, que sol menjar-se en família o entre amics.*És recomanable consultar prèviament la informació oficial de l'esdeveniment.

Més informació

Data d'inici

26/02/2022

Data finalització

01/03/2022