Descobreix tot el patrimoni cultural que s'amaga a Penàguila.

Penàguila és una destinació acollidora de la comarca de l'Alcoià. Només has de passejar pels seus carrers per a descobrir tot el seu patrimoni cultural. Els seus palauets, les cases antigues d'interés, com la Casa Gran o la Casa dels Set Balcons, i les ermites dels Sants Metges i la de Sant Roc són només alguns dels llocs que has de visitar si t'endinses en aquesta destinació.

Sens dubte, un dels edificis més importants per a Penàguila és la parròquia de La nostra Senyora de l'Assumpció. L'església originària es va construir en el segle XIV i es va reformar posteriorment, en els segles XVII i, sobretot, XVIII. La seua façana perteneix al Barroc i data de 1775.

Quant a la seua estructura arquitectònica, la parròquia té una planta rectangular amb una sola nau central. A més, també hi trobem un campanar del segle XVII, sobri i de bona fàbrica. Per la seua part, l'altar major té un especial significat per a la gent de la localitat, ja que va ser fet quan Joaquín Company, nascut a Penàguila, era arquebisbe de València.

La parròquia de la Nostra Senyora de l'Assumpció compta amb diferents capelles, entre les quals destaca la de la Verge dels Dolors, d'estil neoclàssic.

Aquesta destinació de la província d'Alacant compta amb un important patrimoni històric i cultural. Només has de recórrer els seus carrers i descobrir tot el que ací s'amaga.