Castell de Teulada-Moraira

Main image

Multimèdia Gallery 

Visita Moraira i descobreix els secrets que s'amaguen al Castell d'aquest lloc.

Teulada-Moraira és un poble de pescadors de la Comunitat Valenciana, on arriben encara vaixells carregats de peix perquè se subhaste en la llotja. A més, podràs trobar platges naturals i cales precioses dignes de veure. Però, sens dubte, el castell de Moraira és un dels emblemes d'aquesta localitat.

El Castell de Teulada-Moraira va ser construït en el segle XVIII, encara que alguns documents indiquen que la construcció es va començar molt abans per a defensar les seues costes dels constants atacs pirates i corsaris barbarescos.

La fortalesa de Moraira que podem veure en l'actualitat, també dita popularment com Torre-castell de Moraira o Baluard de Moraira, és una recreació i reconstrucció del que va ser inicialment, ja que l'original va ser derruïda i inutilitzada.

Quant a la seua arquitectura, el castell compta amb una planta en forma de “peülla de bou” amb façana semicircular orientada cap al sud i una única porta en la seua part nord, sobre la qual es troba l'escut dels Borbons.

L'interior està dividisc en tres naus. La nau central té uns 200 m de superfície i les laterals són més xicotetes. Originalment estaven cobertes per voltes i no tenien una altra il·luminació que les tres finestres de la façana, la qual cosa potenciava la seua contundència i robustesa, convertint-ho en un lloc més inaccessible.

Enfront de la porta aquest trobem una xicoteta ermita que, probablement, va estar dins del castell, i uns metres més allunyat encara existeix un aljub que servia per a proveir als habitants de la fortalesa d'aigua.

Actualment, el Castell de Teulada-Moraira alberga un museu audiovisual sobre la mar i la pirateria i una exposició permanent sobre les torres guaita i la pirateria al Mediterrani, amb projectors, monitors d'alta tecnologia i imatges en 3D. Una forma diferent d'aprendre sobre la història de Teulada-Moraira i viure-la en primera persona.