Granja - Museu del Vi - Club del Vi

Main image

Multimèdia Gallery 

Descobreix la història i el passat agrícola a Xaló gràcies al Celler Museu Maserof

Més informació

Horari

Dimecres a divendres de 11:00 a 16:00.
Dissabte i diumenge, restaurant i museu 13: 00-17: 15

Xaló és una preciosa destinació de la Marina Alta amb un passat ric en jaciments arqueològics. És, sens dubte, un lloc on la naturalesa, la tradició, la història i la gastronomia són les principals protagonistes.

Una manera de descobrir part de la història de Xaló és gràcies al seu Celler Museu Maserof. Aquesta masia del segle XVIII compta amb materials agrícoles de totes les parts d'Espanya i s'hi poden trobar peces que van del segle XII al segle XIX.

L'Alqueria de Maserof va ser reconstruïda per l'anglés Peter Pateman en 1972 fins a convertir-se en un Celler Museu. Però el seu origen es remunta als ibers, ja que s'hi van trobar abundants restes de ceràmica ibèrica. Més tard, en temps dels romans, va existir una vila o finca, que es considera l'origen de la posterior alqueria àrab, situada en el nucli conegut com "les Cases del Masserof".

A més, si vols visitar i aprendre-ho tot sobre la verema, el Celler Museu Maserof organitza diferents activitats, com la recollida i xafada del raïm a la llum dels ciris, tallers per a fabricar sabó natural o aprendre-ho tot sobre la cuina tradicional al foc de llenya.

Aquest és només un monument dels molts que hi ha a Xaló. Endinsa't en l'interior d'Alacant i descobreix joies com aquesta.