Multimèdia Gallery 

La tradició romera a la Cova Santa s'estén per tot l'Alt Palància i implica a nombrosos nuclis de la vall del Túria i l'Horta de València. Però destaca, tal com correspon, l'organitzada per Altura, localitat en la qual s'assenta el Santuari.

El cicle de romeries fins a La Cova Santa ocupa bona part de la primavera i l'estiu, prolongant-se fins a la primera setmana d'octubre. S'inicia cada any amb la romeria organitzada per Altura, l'últim diumenge d'abril.

Es tracta d'un festeig popular arrelat, amb participació des de temps immemorials (la tradició es remunta al segle XVI) de milers de persones que a peu, a cavall i actualment també sobre vehicles motoritzats, es desplacen des de qualsevol lloc de la Comunitat Valenciana fins al Santuari de La Cova Santa per a gaudir juntes dels valors culturals, gastronòmics, lúdics, festius i mediambientals vinculats directament o indirecta a aquesta tradició.

Més informació
Horari

Últim diumenge d'abril.

06.45 h Concentració en la plaça de l'Església.

07.00 h Benedicció dels romers, repartiment de canyes i mocadors i volteig general de campanes. Eixida de la romeria amb parada en Rivas i desdejuni oferit per l'ajuntament.

10.00 h Arribada de la romeria. Inauguració exposició de mocadors oficials de la romeria organitzada per l'Associació de Romers de la Cova Santa.

11.30 h Missa en el Santuari i adoració de la imatge de la Cova Santa

Data d'inici

24/04/2022

Data finalització

24/04/2022

Tipus d'interès

Interés turístic provincial