Galeria Multimèdia

Un tren de carbó va començar a xiular i a transportar mineral de ferro allà per l'any 1907 entre les mines d'Ulls Negres (Terol) i el Port de Sagunt. Prop de 170 quilòmetres amb 14 túnels i 37 portentosos viaductes, d'entre els quals impressiona especialment el de la Fontsanta a Caudiel. L'any 1972 el tren de carbó va deixar d'omplir de fum huitcentista els túnels angostos del seu traçat. L'any 2002 s'inaugurà com a via verda el tram entre Barraques i Torres Torres. Molt prompte tindrà continuïtat fins a Sagunt i València. Emociona com poques coses en este lluminós litoral mediterrani, poder descendir l'escaló natural del port del Ragudo, salvant-lo amb una sèrie de túnels que, amb apreciable pendent, fan rememorar sense pedaleig la velocitat del vell tren de carbó. La naturalesa és desbordant en tot el seu traçat.

La via verda busca el discórrer del riu Palància, el qual estructura la comarca del mateix nom. Des del vell traçat del tren de carbó ens podem acostar als contraforts de dos serres mediterrànies actualment protegides davall la figura de parc natural. Al nord, el Parc Natural de la Serra d'Espadà , en el cor de la qual es mantenen en privilegiada intimitat i secret algunes de les millors sureres del litoral mediterrani espanyol.
#CARACTERÍSTIQUES
Ruta
De Barraques a Sagunt, passant per Caudiel, Jérica, Navaixes, Altura, Segorbe, Soneja, Sot de Ferrer, Algar de Palancia, Alfara d'Algimia, Algimia d'Alfara, Torres Torres, Estivella, Albalat dels Tarongers, Gilet i Petrés.
Mapa
Mapa de la ruta