Galeria Multimèdia

El dilluns de Pasqua de Pentecosta els veïns de Benassal celebren la Romeria de Sant Cristòfol, una festivitat que et recomanem incloure en la teua agenda i una gran excusa per a conéixer aquesta localitat tan interessant. Anota-la!

Benassal celebra cada any una romeria molt especial, que es pot convertir en una excusa perfecta per a anar a conéixer els seus bonics edificis històrics, com la Torre del Bulc, o les seues interessants rutes senderistes.

Aquesta romeria en honor a Sant Cristòfol porta els participants a l'ermita del sant, situada a més de mil metres d'altura a la muntanya Moncatil, que a més és el punt més alt de la Serra en Segures, així que les vistes espectaculars estan garantides.

Per a arribar fins allí des de l'església parroquial, la comitiva porta a una bona quantitat de coques de farina, coneguda com a "prima", en una rècula engalanada tirada per animals.

Els càntics o gojos tradicionals també són protagonistes, i després de la missa amb què culmina la romeria es reparteixen les coques i se celebren dinars populars amb els plats més típics, com el tombet, begudes com la cassalla i rebosteria tradicional.

A la vesprada es torna a Benassal i la música pren el protagonisme, interpretant la banda el "Ball Pla" amb el qual es conclou la festa. No et perdes aquesta oportunitat de viure Benassal i les seues festes!

Més informació
Horari

Fin de semana antes del lunes de Pentecostés . Fiesta laboral local día 6.

Data d'inici

27/05/2023

Data finalització

29/05/2023