Galeria Multimèdia

Descobreix a la preciosa vila de Benassal un edifici entorn del qual s'ha construït la seua història. A més, alberga un museu realment interessant. No te'l perdes!

L'edifici de la Mola a Benassal és una meravella de la primera meitat del segle XIII que va ser l'habitatge de Berenguer de Carratalà, un dels primers habitants coneguts d'aquest nucli urbà. Aquest edifici probablement era la pedra angular entorn de la qual Benassal va començar a desenvolupar-se arquitectònicament, així que va ser inspiració per a construccions que van arribar més tard.

La Mola a Benassal ha sigut habitatge, església, escola i fins i tot casa capitular o consistorial. Hui dia, aquest magnífic edifici és la seu del recomanable Museu Arqueològic de l'Alt Maestrat, a la magnífica sala capitular restaurada amb grans arcs de pedra i troneres, on gaudir de restes que ens conten la llarga història de civilitzacions i pobladors que s'han assentat en aquesta zona. La seua planta baixa encara està destinada a l'ús d'habitatge.

Les diferents rehabilitacions que s'han escomés a l'edifici de la Mola de Benassal l'han mantingut en plena forma, i és obligat recórrer la seua fotogènica galeria porticada.

Al costat de la casa encara es pot identificar part de la muralla i d'un dels portals d'accés, l'Arc de la Mola, ambdós d'època musulmana, que et recomanem observar de prop. Tampoc has de perdre't la resta del barri antic, a esquena de l'edifici de la Mola, i recórrer els coneguts carrerons. En aquests no s'han pogut conservar les edificacions, però sí el traçat original medieval, per la qual cosa resulten realment atractius. Descobreix aquest històric edifici a la preciosa Benassal!