Galeria Multimèdia

Aquest forn medieval a Benassal ha estat en actiu fins als anys 70, i ara està restaurat per al seu ús turístic i cultural.

El Forn de Dalt de Benassal és un dels forns medievals conservats més grans de la Comunitat Valenciana. Es creu que va ser construït durant l'administració templera; això significa finals del segle XIII o principis del segle XIV. S'ha mantingut en peus fins als nostres dies després de 7 segles: és tot un privilegi poder visitar-lo hui dia i contemplar aquest tros d'història al municipi de Benassal, província de Castelló.

És una edificació d'una altura i estil gòtic. Al seu interior ens toparem amb una única nau i dos grans arcs de mig punt de pedra. Aquest forn estava situat molt prop del Castell La Mola i es va construir a mesura que s'ampliava la muralla, el poble i els serveis per als habitants. El Forn de Dalt estava adossat a l'antiga muralla i en l'actualitat forma part de les restes de la fortificació de Benassal.

Com a curiositat, el forn va estar funcionant fins a la dècada dels 70 i era un punt de trobada per als veïns, que socialitzaven mentre anaven a pasturar i coure el pa. No oblidem que el Forn de Dalt era un forn de cocció que els benassalencs podien aprofitar, però no era un lloc de venda de productes.

En tancar les seues portes va quedar en desús, però a partir de 2015 va iniciar un procés de restauració que ha permés obrir-lo als visitants i albergar activitats culturals. Una bonica manera de donar-li nous usos a una construcció que ha viscut moltes vides i segueix en peus per a contar-les. No perdes l'oportunitat de visitar el Forn de Dalt de Benassal.

Més informació
Horari

De martes a viernes de 9:00 a 14:00 h. Sábado y domingo de 10:00 a 14:00