Multimèdia Gallery 

La ruta per les Viles de Benicàssim ens mostra el luxe i la riquesa arquitectònica d'unes cases que ens transporten a la Belle Époque.

A la fi del segle XIX i principis del segle XX, en plena expansió del que hui coneixem com a Belle Époque, un grup de famílies castellonenques i valencianes adinerades va escollir Benicàssim per a passar les seues vacances i va crear el "Biarritz valencià". És un conjunt de viles glamuroses, opulentes i belles amb un gran valor patrimonial, i que hui podem recórrer i observar des del carrer.

Alguns dels arquitectes més prestigiosos de la seua època van treballar en aquestes viles, com Francisco Maristany a Vila María i Vicente Traver Tomás a Vila Elisa, l'única vila municipal que es pot visitar per dins.

El conjunt d'aquestes viles reflecteix el llenguatge artístic de l'eclecticisme modernista. Els jardins davanters són molt típics, plens d'arbres mediterranis per a donar ombra a les festes i banquets de la burgesia.

La Ruta de les Viles ens permet observar totes aquestes cases i podem triar dos itineraris. D'una banda, tenim la Ruta de l'Infern, que es diu així per les escandaloses festes que celebraven les viles d'eixa zona. D'altra banda, està la Ruta de la Cort Celestial, que es distingia per uns carrers més tranquils i afables. Les dues rutes se separen pels Jardins de Comín, que es coneixien com "el Limbo".

Acosta't a Benicàssim a fer un passeig per la ruta de les Viles i et quedaràs meravellat amb la bellesa d'aquestes cases, reflex d'una època plena de diners i gaudi per a la burgesia valenciana. Allí ens veiem!

#CARACTERÍSTIQUES