Palau Castell Betxí

Main image

Multimèdia Gallery 

El Palau Castell de Betxí té una gran importància dins del Renaixement Civil valencià. Tota una obra d'art digna de visitar.

En el cor de Betxí trobem el Palau Castell, de singular importància en el Renaixement Civil valencià i un dels màxims exponents de l'arquitectura nobiliària. El Palau Castell, també conegut com el castell dels comtes d'Ariza, data del segle XV-XVI i va ser declarat Bé d'Interés Cultural en 1997.

Aquesta fortalesa s'ha anat restaurant amb el temps per a ser un lloc digne de visitar si vas a Betxí. Inicialment, pot ser que hi haguera una construcció romana, encara que després han aparegut restes del que podria ser una necròpoli de l'etapa islàmica. Aquest lloc, sobretot, és una fortalesa medieval reconvertida en edifici residencial a principis del segle XVI.

Durant el segle XIX, el Palau Castell va viure una gran transformació, tant en el seu exterior com en el seu antic claustre. Una nova altura sobre el pati renaixentista comunicaria amb les dependències privades de Pascual Meneu, on encara es conserven pintures costumistes, sostres de fusta, revoltons ceràmics pintats i una àmplia escala construïda amb grans peces de marbre blanc i reixeries modernistes.

Després de la seua reconstrucció, es pot observar un gran pati central amb columnes cilíndriques i esveltes que sostenen els arcs. El sòl sembla un tauler d'escacs per les seues rajoles blanques i negres. El desenvolupament artístic va fer que l'edifici s'impregnara amb altres estils, com la portada barroca que encara conserva la façana principal.

Si visites Betxí, tens una parada obligatòria en el seu Palau.

Més informació

Horari

De lunes a viernes de 10:00 a 14:00 h. Sábados y domingos, cerrado.