Multimèdia Gallery 

Descobreix la història de Borriana i la Plana Baixa a través de les diferents exposicions del Museu Arqueològic Comarcal.
Més informació
Horari

De dilluns a divendres de 10 a 14 h i de 17 a 20.30 h.
Dissabtes de 10 a 14 h i de 17.30 a 20.30 h.
Diumenges de 17.30 a 20.30 h.
Visites concertades amb anterioritat en horari que convinga als visitants.

Una manera de conéixer la història que envolta la província de Castelló és a través del Museu Arqueològic Comarcal de la Plana Baixa-Borriana. Aquesta galeria es troba en la part baixa del Centre Municipal Cultural la Mercé i es divideix en diferents sales que donen a conéixer, amb tot luxe de detalls, l'origen de les nostres arrels.

L'objectiu principal del Museu Arqueològic de Borriana és la conservació, investigació i difusió de tot el patrimoni arqueològic de la localitat i la comarca de la Plana Baixa.

En els diferents espais, podem trobar mostres i elements de la ceràmica de Manises, Onda, Ribesalbes i l'Alcora. Una altra de les exposicions que visitarem ens farà viatjar en el temps fins a l'Eneolítico i Mesolític. Ací contemplarem la figura d'Hermes, una escultura de bronze fos a la cera molt representatiu d'aquesta època.

També té una sala que se centra en l'“arqueologia de mort”, amb objectes fúnebres des de la Prehistòria fins a l'Edat mitjana. I si parlem de la Borriana romana, podrem trobar un espai dedicat a aquesta època de la història de la localitat. Cadascun d'aquests objectes prové dels principals jaciments del Palau i de Sant Gregori, que estaven relacionats amb un important comerç costaner.

Vols saber-ne més? No perdes l'oportunitat de visitar aquest museu!