Les festes comencen divendres amb la inauguració del Mesó a la plaça de la Torre, cercavila de la banda de música, la Unió Musical Lira Borriolenca, i concert a la carpa de Festes.

L'endemà, la mascletada dóna pas als actes festius, els actes taurins prenen gran protagonisme durant tota la setmana.

Els actes religiosos també estan molt presents. Dilluns de la setmana de festes es el dia per a honrar a Sant Bartomeu, amb la seua respectiva missa i processó i el dimarts se celebra la missa i processó en honor a Sant Roc.

Per als joves se celebra la Nit Jove, un festival ja consolidat en el qual participen grups i solistes valencians de renom, majoritàriament amb lletres en valencià creades per ells mateixos. També hi ha actes dirigits als més menuts: balls de disfresses, festivals, tallers, concerts de grups per a públic infantil, etc. Per últim per als més majors es fa una paella monumental en el seu honor i també teatre.

En un poble de llarga tradició musical com és Borriol, la música pren un paper fonamental dintre del programa de festes, a banda dels concerts i discomòbils que se celebren totes les nits, cal destacar els concerts d’orgue en l’església de Sant Bartomeu, certàmens flamencs, concursos de xarangues, etc. A més a més també es realitzen altres activitats de caràcter cultural com exposicions, concursos de fotografies, actuacions de monologuistes i espectacles de màgia, entre d’altres.

Els esports (per exemple partides de trinquet) i la gastronomia (com degustacions de tombet popular, paelles monumentals, etc.) tampoc es queden de banda dintre de la programació habitual de les festes.


Més informació
Horari

Cuarto domingo de agosto. Fiesta laboral local día 22

Data d'inici

20/08/2022

Data finalització

20/08/2022