Multimèdia Gallery 

Cervera del Maestre alberga un castell fortalesa, declarat Bé d'Interés Cultural, que reflecteix la lluita per frenar l'avanç de les tropes cristianes durant la Reconquesta.

Al cim d'una lloma que ofereix unes vistes magnífiques del Baix Maestrat ens trobem amb el Castell de Cervera del Maestre, una fortalesa islàmica construïda en el segle XII d'origen almohade que es va utilitzar per a defensar el territori de les tropes cristianes en el període de la Reconquesta. Aquest castell va formar una línia defensiva juntament amb el Castell de Peníscola, el Castell de Xivert i el Castell de Morella.

La fortalesa va ser destruïda per Felip V durant la Guerra de Successió i en l'actualitat es troba en ruïnes, encara que hi ha moltes restes de muralles i torres que es poden visitar, com la Torre de l'Homenatge. En els últims anys els arqueòlegs hi han trobat troballes sorprenents, com un seient llaurat en la roca amb dos braços laterals i un escambell per a reposar els peus; s'intueix que podria correspondre a un tron de l'Edat de Ferro.

El recinte emmurallat té una planta irregular i dispersa de 5.000 metres quadrats, que ocupa tot el cim de la muntanya en la qual s'assenta. El castell està a una altura de 316 metres i des de la part més alta podràs observar la Serra d'Irta o el Delta de l'Ebre; només pel paisatge que contemples val la pena la visita.

Acudeix al Castell de Cervera del Maestrat i coneix de primera mà una construcció amb 9 segles d'història, que ha viscut guerres i batalles i encara es manté en peus perquè gaudim del seu patrimoni. Que gaudisques de la visita!