Centre d'interpretació Molí de l'Oli

Main image

Multimèdia Gallery 

Descobreix a Cervera del Maestre un autèntic molí d'oli medieval transformat en museu. Una visita que val la pena!

Més informació

Època

Moderna

El Centre d'Interpretació Molí de l'Oli a Cervera del Maestre, Castelló, ocupa l'espai d'una construcció de tall industrial amb orígens medievals però que va aconseguir estar en ús fins a la primera meitat del segle XX. Durant tot aquest temps es va dedicar a l'elaboració d'oli d'oliva, un producte molt rellevant en aquest territori.

Aquest centre d'interpretació a Cervera del Maestre en l'actualitat és un museu que ens mostra ferramentes utilitzades en les labors de cultiu, peces molt comunes però per això precisament valuoses, ja que ens expliquen com s'ha treballat la terra històricament en aquesta regió. Amb l'exposició permanent es pretén acostar al visitant a una forma de vida lligada a la terra d'una forma activa i dinàmica. Per a això han creat escenes en les quals el propi molí és protagonista i en les quals resulta fàcil intuir quin era el funcionament d'aquest equipament tan important.

Es tracta d'una parada obligatòria si estàs per Cervera del Maestre, una localitat perfecta per a la pràctica d'escalada i altres tipus de turisme actiu. A més, compta amb un impressionant castell-fortalesa i és un municipi molt visitat pels amants del senderisme.

Amb el Centre d'Interpretació Molí de l'Oli es completa una oferta bastant atractiva que es pot iniciar amb un simple passeig pels carrers més antics del poble. El municipi es troba sobre una xicoteta muntanya i està coronat per la seua bella torre campanar. Anota aquesta visita i redescobreix el Baix Maestrat.