La de Culla és una altra d'eixes romeries de l'interior de Castelló que desborda història i a ningú deixa indiferent. Descobreix-la!

Any rere any des d'abans del 1400, els ciutadans de Culla emprenen el camí des de la ciutat fins a l'ermita de Sant Joan del Penyagolosa el divendres de la setmana del Corpus Christi. Les sis del matí és l'hora de la trobada a l'Església Parroquial El Salvador de Culla, on parteixen per a caminar 30 quilòmetres fins a arribar al santuari.

Un trajecte en el qual, a més, es fan importants parades en punts com l'Ermita de Sant Bartolomeu o la Font de l'Alforí. És en aquests moments quan els assistents acompanyen amb càntics i oracions populars de Culla. Quan cau la vesprada, arriben a Sant Joan de Penyagolosa per a fer l'ofrena del ciri, que roman encés durant tot l'any en homenatge als difunts de la localitat i que és transportat durant la romeria.

Després de descansar allí, reprenen el camí de tornada el dissabte al matí després de beneir la font de l'ermita. Aquest és el símbol de pregàries per a un any ple de bones collites i cultius abundants. La comitiva acaba amb una rebuda molt càlida i acollidora per part dels qui els esperen a Culla. Una cita que, sens dubte, és història en estat pur.


*És recomanable consultar prèviament la informació oficial de l'esdeveniment.

Més informació
Data d'inici

04/06/2021

Data finalització

05/06/2021