Galeria Multimèdia

Descobreix un nucli urbà realment evocador coronat per una església que porta entre nosaltres des del segle XIV. Visita Jérica!

L'origen de la magnífica Església de Santa Águeda a Jérica està en 1385, moment en el qual l'infant Don Martín va promoure l'inici de les obres donant el seu palau i el seu hort per a la causa. En 1396 ja s'inicia el culte a l'edifici i ja en el segle XVII s'inicia una remodelació de l'església gòtica a la qual es va afegir la seua portada barroca. El pas dels segles i, sobretot, la Guerra Civil, la van danyar seriosament, per la qual cosa es van escometre treballs de restauració i reconstrucció que finalment li van donar l'aspecte imponent que té en l'actualitat. La seua estructura inclou una nau central i lateral amb capelles i des de l'exterior es poden veure els seus contraforts.

L'Església de Santa Àgueda a Jérica és una més de les fantàstiques excuses que pots reunir per a visitar aquesta localitat de l'Alt Palància, el barri antic del qual està declarat Bé d'Interés Cultural i que es troba a un pas de la Serra d'Espadà, un paisatge magnífic en el qual fer mil activitats.

Es tracta, a més, d'una localitat vital i amb múltiples propostes per al visitant, que podrà gaudir d'un grat passeig pels seus carrers o d'una ruta que li acoste al paratge de la Vuelta de la Hoz, un dels racons més bells de la comarca i un autèntic punt d'interés per a aficionats al senderisme. Aquest espai tan atractiu està realment prop del nucli urbà, per la qual cosa tots els passejants, siga quina siga la seua edat o condició física, podran gaudir de la seua bellesa i la seua àrea de pícnic. T'animes a visitar l'Església de Santa Àgueda a Jérica i a continuar la teua ruta per aquesta localitat plena de coses a veure?

Més informació
Horari

Horario de culto