Pintures i Barrancs de la Valltorta

Main image

Multimèdia Gallery 

Endinsa't en el Barranc de la Valltorta i descobreix tot el seu patrimoni i la naturalesa que l'envolta.

Vols descobrir tot el que amaga el Barranc de la Valltorta? Aquest increïble barranc es troba entre els termes d'Albocàsser, Les Coves de Vinromà i Tírig. El lloc es caracteritza pel seu important valor cultural i ecològic. Es tracta d'un paisatge auster de roca calcària i una vegetació que s'adapta perfectament a les condicions de la zona, com per exemple la garriga d'ullastre i el margalló.

Si viatgem en el temps, el Barranc de la Valltorta era un lloc perfecte per a la caça durant el Paleolític i el Neolític. Per això, en els abrics de les seues parets es poden veure increïbles conjunts de pintures rupestres del que es coneix com a art llevantí. Les pintures de la Valltorta estan declarades Patrimoni de la Humanitat.

En les pintures podem trobar un reflex de les preocupacions religioses i de l'estil de vida dels homes de fa milers d'anys, així com figures humanes i animals pintats d'un color roig.

I si eres dels curiosos i vols saber-ne més, pots visitar el Museu de la Valltorta, un centre d'acolliment de visitants on podràs descobrir tota la informació sobre la història i els aspectes més interessants del parc cultural. En les seues instal·lacions hi ha diferents dependències de treball, com un laboratori, magatzems, una biblioteca i sales d'exposicions permanents i temporals.

Més informació

TIPUS

Serres