Multimèdia Gallery 

Descobreix una festa que, cada 6 anys, inunda Morella de paper de colors, confeti, creativitat i molta tradició i artesania. No et perdes aquesta increïble celebració declarada d'Interés Turístic!
Més informació
Data d'inici

27/08/2023

Data finalització

18/08/2024

Morella és una ciutat increïble plena d'encant, i cada sis anys, a més, es transforma en una autèntica festa del color. Les seues festes se celebren en dos anys consecutius, primer amb l'Anunci, i després amb el Sexenni, que és la festa pròpiament dita. L'Anunci és una cita prèvia en la qual satírics ninots creats pels propis veïns s'instal·len per tota la ciutat, especialment al carrer de la Font on pengen d'un tronc i ballen al so de la música.

En el Sexenni es consagra una tradició d'agraïment a la Verge de la Vallivana, i per a això, a més d'una emocionant romeria i trasllat de la seua imatge, es dona inici a una novena de festes.

Aquestes festes impliquen tot el poble, que crea increïbles tapissos de colors elaborats amb paper, i a diferents gremis, que han d'organitzar tots els esdeveniments. Desfilades plenes de tradició, carros de gran bellesa, personatges bíblics i una gran quantitat de confeti se sumen a les danses, un dels actes més rellevants. Aquestes danses són de gran dificultat, i els dansaires i les seues colorides vestimentes et sorprendran. Prepara't per a no perdre't res d'aquestes festes tan úniques. Vine a descobrir el Sexenni i l'Anunci!


*És recomanable consultar prèviament la informació oficial de l'esdeveniment