Romeria a Vallivana

Main image

Multimèdia Gallery 

La primavera inunda de fervor cada racó de Morella. També, el sentiment dels seus ciutadans a la seua patrona, la Verge de Vallivana. Vols saber com ho celebren?

El primer dissabte del mes de maig, els morellans tenen una cita amb la seua patrona, la Verge de Vallivana. Centenars de persones recorren, en romeria, 22 quilòmetres des de la ciutat fins al Santuari de la Verge de Vallivana. La volta a Morella ja té lloc el diumenge, i també es fa caminant.

Aquesta romeria té lloc aquells anys en què no se celebra el tradicional Sexenni de Morella. I és que, en eixos anys, aquesta Rogació al Santuari de la Verge de Vallivana es trasllada al mes d'agost i guanya una especial rellevància i increïble solemnitat. En aquest cas, els habitants caminen fins al santuari i tornen al municipi amb la imatge de la seua patrona, que roman a la ciutat fins a octubre.

Els orígens d'aquesta festa en honor a la Verge de Vallivana es remunten al segle XV. A poc a poc, la celebració ha anat guanyant seguidors i la participació cada vegada és major. T'abelleix viure un acte carregat d'emoció, història i sentiment? T'esperem!


*És recomanable consultar prèviament la informació oficial de l'esdeveniment.

Més informació

Horari

Primer cap de setmana de maig. No se celebra els anys de Sexenni

Data d'inici

30/04/2022

Data finalització

01/05/2022