Multimèdia Gallery 

En arribar a Morella veuràs, a la part alta, un imponent castell que corona el municipi. Puja fins ell i gaudeix d'increïbles vistes i un patrimoni històric incalculable.

Quan parlem de castells a la Comunitat Valenciana, un dels referents (al costat de molts altres com el Castell de Xàtiva o el Castell de Jalance) és el de Morella. Morella és un municipi en el qual moltes civilitzacions han deixat empremta al llarg de la història, i ara podem visitar-lo per a descobrir el seu llegat. És un dels pobles més bonics de tota la Comunitat.

El Castell i les Muralles de Morella s'alcen poderoses sobre una mola que ha estat habitada des de temps antics. De fet és una construcció estratègica, ja que es va aprofitar la roca natural per a construir la fortalesa militar, en un lloc privilegiat que permetia controlar el pas natural de l'interior a la costa.

Aquest castell va anar prenent forma en l'època romana i amb l'arribada de visigots, àrabs i cristians. És un exemple d'arquitectura islàmica amb reformes d'estil medieval. Consta d'una plaça d'armes, el palau del governador, un aljub, la torre de la Pardalea, torres d'Homenatge, una presó i diversos pavellons oficials. Tot això dividit en tres nivells que es poden visitar; l'accés al castell es realitza pel claustre del Convent de Sant Francesc.

Les parets del castell han sigut testimoni de grans esdeveniments. Les batalles del Cid Campeador, la Guerra de Successió o les Guerres Carlistes han passat per la fortalesa, seu de lluites i estratègies bèl·liques. A més, a la zona que envolta el castell han aparegut restes prehistòriques, iberes i romanes. Accedir al castell requereix un passeig cap amunt que tal vegada se'ns fa llarg, però t'assegurem que arribar a la meta val la pena. Gaudeix d'un conjunt històric que té molt a ensenyar-nos.

Més informació
Preu

El preu de l'entrada general són 3,50€. Entrada reduïda 2,50€.

Horari

Hivern: De dilluns a diumenge 11h a 17h. Estiu: 11h a 19h.