Multimèdia Gallery 

La festa més coneguda de Morella, el Sexenni, té museu propi. Descobreix la seua col·lecció i aprén més sobre aquesta festa tan rellevant que se celebra cada sis anys.
Més informació
Horari

Tancat temporalment

El Museu de Sis en Sis de Morella es va crear amb la intenció de què es poguera gaudir d'informació i elements físics relacionats amb la festa del Sexenni que celebren cada sis anys en honor a la Verge de la Vallivana.

Aquest museu a Morella se centra en la tradició que es va iniciar en 1673, la qual cosa la converteix en alguna de les més antigues de la península. Part de l'exposició es dedica a donar a conéixer els elements musicals típics, com gaites i tambors, o a les vestimentes que porten els dansaires en aquesta festa.

Però el més cridaner és tot el treball que fan els veïns per a engalanar els carrers, ja que els ornaments són totalment artesanals i es confeccionen amb grans quantitats de paper de seda.

Aquest paper es combina en diferents colors per a omplir d'alegria els bells i històrics carrers de Morella en forma d'elaborats tapissos. Al museu podràs aprendre com es fan i com treballen els veïns per a aconseguir els diferents dissenys i peces. Si vols incloure el Museu de Sis en Sis en la teua llista de coses a fer a Morella estem segurs que t'encantarà, encara que hauràs d'assegurar-te que la teua visita coincideix amb un dels seus períodes d'obertura! Per a això t'aconsellem informar-se prèviament, ja que els temps de visita sol coincidir amb els mesos que transcorren entre l'acte de L'Anunci i el propi Sexenni. No has d'oblidar l'obligada visita al seu castell, un recorregut pels carrers del barri antic com el carrer Balasc d'Alagó o el barri de la Jueria, o la degustació dels seus productes i plats locals, com la tòfona o la sopa morellana. Tampoc et perdes els frescos macabres del convent de Sant Francesc! Morella és una destinacio repletá de sorpreses a la qual voldràs tornar.